Rižoto od bundeve i kadulje

sastojci

  • 300 g riže (carnaroli ili arborio)
  • 300 g bundeve
  • 80 g maslaca
  • 75 g grana padano
  • 1 čili
  • 1 luk
  • 1.5 l povrtnog temeljca
  • 4-5 listova kadulje
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Bundevu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Možete koristiti razne vrste bundeva (muškatnu, hokaido...). Čili očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Svježe listove kadulje nasjeckajte.

02

Luk ogulite i nasjeckajte.

03

Na laganoj vatri otopite polovinu količine maslaca, prepržite luk, dodajte čili i bundevu te pržite 5 minuta. Dodajte rižu i pržite 2 minute uz stalno miješanje. Podlijte temeljcem da riža bude lagano prekrivena tekućinom.

04

Posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje i podlijevanje oko 20 minuta. Kad je riža skuhana dodajte ostatak maslaca i žustro ga umiješajte u rižoto. Umiješajte naribani sir grana padano i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta