sastojci

  • 200 g riže dugog zrna
  • 300 g pilećeg filea
  • 200 g zamrznutog graška
  • 1 crvena paprika
  • 3 žlice ulja
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • sol i papar

Način pripreme

01

Rižu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kad se skuha, ocijedite je i ostavite sa strane.

02

Dok se riža kuha, pileće filee narežite na tanje i manje ploške.

03

Na zagrijano ulje stavite papriku narezanu na tanje rezance, zamrznuti grašak i narezanu piletinu. Posolite, popaprite i pržite 10 – 12 minuta. Po potrebi podlijte s malo vode. 

04

Kad piletina i paprika omekšaju, dodajte naribani đumbir, mljeveni klinčić, još kratko pržite pa dodajte kuhanu i ocijeđenu rižu. Dobro izmiješajte i poslužite.

Uz piletinu i papriku u tavi možete popržiti i malo narezanih svježih gljiva.​

podijeli

Proizvodi iz recepta