Riba s krumpirićima na zdrav način

sastojci

Za prilog

  • 800 g fileta bijele ribe
  • sok jednog limuna
  • 100 g svijetlih krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol
  • papar
  • 800 g mladog krumpira
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 0.5 žličice mljevene crvene paprike
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • sol

Način pripreme

01

Filete ribe operite, dobro osušite papirnatim ubrusom i narežite na veće komade. Posolite ih, popaprite, pospite češnjakom u prahu i nakapajte limunovim sokom. Ribu ostavite da odstoji 10-ak minuta pa je uvaljajte u krušne mrvice i posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite je u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta. Ribu nije potrebno okretati dok se peče. 

02

Krumpir ogulite i narežite na ploške debljine 2 – 3 milimetra. Stavite ih u posudu, pospite mljevenom paprikom, češnjakom u prahu, posolite, prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i na njega posložite pripremljeni krumpir. Pecite 20 – 25 minuta na višoj polici u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.

Umjesto krumpira na isti način možete pripremiti svježu ciklu.

podijeli

Proizvodi iz recepta