Punjeni teleći kotleti

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 4 teleća kotleta (malo deblje narezana)
  • 1 srednja tikvica
  • 250 g mozzarelle
  • 4 tanke šnite dimljene šunke
  • 4 fileta mariniranih inćuna
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 400 g pulpe rajčice iz konzerve
  • 1 žlica listova svježeg origana
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 30 g maslaca
  • 350 g tjestenine po izboru
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200°C. Dobro operite tikvicu pa je narežite na kolutove debljine 5mm. ocijedite mozzarellu pa je narežite na šnite debljine 3-4 mm. Lagano batom za meso istucite teleće kotlete pa ih zarežite sa strane tako da dobijete džep. Zagrijte tavu pa na par kapi maslinova ulja prepržite narezane tikvice tek toliko da omekšaju. U napravljeni džep položite prvo kolutove preprženih tikvica. Na njih položite narezanu mozzarellu i filete inćuna. Na kraju stavite šnitu dimljene šunke i sve dobro zatvorite čačkalicom. Kotlete posolite i popaprite po želji.  

02

U većoj tavi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje i maslac.Na zagrijanu masnoću stavite peći teleće kotlete nekoliko minuta sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. ocijedite ih od masnoće pa držite sa strane na toplom.        

03

Ogulite glavicu crvenog luka pa je usitnite u blenderu. U istoj tavi u kojoj ste pekli kotlete, stavite dinstati luk nekoliko minuta dok se lagano ne zažuti. Dodajte polpu od rajčice skupa sa tekućinom, listove svježeg origana, sol i svježe mljeveni papar. Kuhajte umak na laganoj vatri 20 minuta.       

04

Uzmite vatrostalnu ili keramičku zdjelu pa na dno ulijte 3-4 žlice umaka od rajčice. Na umak položite kotlete pa ih prelijte ostatkom umaka. Na vrh svakog kotleta položite preostale kolutove narezane mozzarelle. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200°C dok se sir ne rastopi. Za prilog možete poslužiti tjesteninu po želji ili pire krumpir.

podijeli

Proizvodi iz recepta