Punjeni pileći batak i zabatak

sastojci

  • 4 srednja pileća zabatka
  • 200 g poriluka
  • 200 g šampinjona
  • 100 g sira
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica svježe mente
  • 1 dl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 300 g kukuruznog brašna

Način pripreme

01

Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Operite poriluk pa ga narežite na kolutiće. Narezane namirnice popirjajte na maslinovu ulju i sitno sjeckanom češnjaku

02

Nakon 5-6 minuta poriluk i gljive podlijte vodom, malo posolite i pirjajte još 15 minuta. Dodajte nasjeckanu mentu, naribani sir pa sve usitnite štapnim mikserom.

03

Izvadite kost iz pilećih zabataka pa ih nadjenite smjesom od gljiva, poriluka i sira kroz otvor gdje je izvađena kost. Nadjevene zabatke zatvorite čačkalicom ili kuhinjskim koncem

04

Popecite ih u grill ili dubljoj na zagrijanom ulju pa kad zažute podlijte vinom i pustite da tekućina ishlapi.

05

Za prilog pripremite palentu. U litru kipuće zasoljene vode dodajte kukuruzno brašno, neprekidno miješajući da se ne naprave grudice. Kad je palenta gotova pustite da se malo ohladi i poslužite ju uz punjene batke.

podijeli

Proizvodi iz recepta