sastojci

  • 800 g velikih očišćenih liganja s krakovima
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 120 g riže
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100 g luka
  • 0.5 žličice mljevene slatke crvene paprike
  • sol
  • papar
  • 1 grančica ružmarina

Način pripreme

01

Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.

02

Na 4 žlice ulja ispržite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.

03

Kratko pržite, dodajte rižu, mljevenu papriku i pirjajte oko 10 minuta, podlijevajući sa 100 ml vina i vodom, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte peršin, nasjeckani ružmarin, posolite i popaprite.

04

Nadjev ostavite da se malo ohladi pa njime napunite lignje i zatvorite ih čačkalicama. Posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, podlijte ostatkom vina i pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220°C.

05

Pečene lignje poslužite uz pirjanu rižu ili pečeni krumpir i salatu po želji.

podijeli

Proizvodi iz recepta