Pržena teleća jetra s umakom od jogurta i sjeckanom salatom

sastojci

  • 500 g svježe teleće jetre
  • 150 g oštrog brašna
  • 2 žlice sjemenki kumina
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica maslinova ulja

Za salatu

  • 200 g mini rajčica
  • 1 manji svježi krastavac
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • sok od 1 limuna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • svežanj svježeg peršina

Za umak od jogurta

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica krupne morske soli
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Teleća jetra dobro operite pa ih narežite na trakice. Uklonite im žilice tako da ostane samo mekani dio teleće jetre. U staklenoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene sjemenke kumina, sol i svježe mljeveni papar. U tu smjesu uvaljate narezane trakice teleće jetre.     

02

Sa strane očistite povrće pa ga narežite na sitno. Pomiješajte ga u većoj staklenoj zdjeli za salatu pa ga prelijte mješavinom maslinova ulja i limunova soka. Posolite i popaprite po želji pa pustite da se salata marinira dok vi pripremite umak od jogurta. U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, protisnuti režanj češnjaka i grubo mljevene sjemenke kumina. Posolite, popaprite, promiješajte pa stavite sa strane.

03

Zagrijte veću tavu debljeg dna pa ulijte maslinovo ulje i dodajte maslac. Kada se maslac počne pjeniti stavite peći teleća jetra. Pržite po per minuta sa svake strane pazeći da unutra ostanu ružičasta. Izvadite ih i odmah servirajte sa svježom sjeckanom salatom i umakom od jogurta, češnjaka i kumina. Ovo orijentalno jelo će vas oduševiti kombinacijom okusa i svježinom sjeckane salate.

podijeli

Proizvodi iz recepta