Povrtni složenac

sastojci

  • 800 g pelata
  • 200 g mozzarelle
  • 100 g pecorina
  • 500 g patliđana
  • 500 g tikvica
  • 2 manja komorača
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • bosiljak
  • žličica šećera
  • papar
  • sol

Način pripreme

01

Očistite i nasjeckajte češnjak. Tikvice i patliđan narežite uzdužno na deblje trake.

02

Komorač izrežite na četvrtine, pa na trake. Pecorino naribajte, a mozarellu usitnite.

03

Na maslinovom ulju popržite češnjak, dodajte pelate i pirjajte 20tak minuta dok se umak ne zgusne. Dodajte natrgane listiće bosiljka, žličicu šećera da neutralizirate kiselinu od rajčica, sol i papar.

04

Na jakoj vatri ugrijte rebrastu tavu. Prepržite povrće na maslinovom ulju. U vatrostalnu posudu slažite redom patliđan, tikvice, komorač, prelijte umakom od rajčica i pospite mozarellom i pecorinom. Slažite redove dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa tikvicama umakom i pecorinom.

podijeli

Proizvodi iz recepta