Pirjani oslić s kozicama i graškom

sastojci

  • 500 g fileta oslića
  • 200 g očišćenih repova kozica
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 limuna
  • 400 g polpe od rajčica iz konzerve
  • 1 svježa čili papričica
  • 150 g smrznutog ili svježeg graška
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 0.5 žličice mljevenog cimeta
  • svežanj svježeg bosiljka
  • 300 g kuskusa
  • 1 žlica maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

U dublji manji lonac stavite vodu da zavrije za kuskus. Očistite i tanko narežite češnjak. Narežite tanko listove svježeg bosiljka i svježi čili koji ste prethodno očistili od sjemenki.

02

U zagrijanu veću tavu debljeg dna ulijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite češnjak, bosiljak, čili, sjemenke kumina i mljeveni cimet. Sve lagano promiješajte pa na to stavite peći riblje filete i očišćene kozice. Podlijte sve s malo vina pa dodajte i konzervirane rajčice. Pustite da zakuha pa uspite grašak. Posolite i popaprite po želji pa na kraju iscjedite sok od jednog limuna, poklopite pa pustite da kuha na laganoj vatri 10 minuta ili dok riba ne bude kuhana. S vremena na vrijeme protresite tavu da vam se umak ne zalijepi za dno.

03

Za to vrijeme napravite kuskus. U vrelu vodu dodajte kuskus pa pustite da lagano upije vodu. Pred kraj dodajte žlicu maslaca ili maslinova ulja i sok od jednog limuna. Posolite i popaprite po želji pa ga poslužite toplog sa pirjanom ribom i kozicama. Povrh svega natrgajte listove svježeg bosiljka.

podijeli

Proizvodi iz recepta