Piletina u umaku s kurkumom

sastojci

  • Pileći rasjek (batak i zabatak)
  • 1 grčki jogurt
  • 1 limeta
  • 2 češnja češnjaka
  • Prstohvat Superfoods by Encian kurkume
  • 1 čajna žlica Superfoods by Encian đumbira
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • Korijander
  • Encian Himalajska sol i svježe mljeveni papar po želji

Način pripreme

01

U posudi iscijedite sok od limete. Dodajte grčki jogurt, sol i papar. Dodajte začine, đumbir, češnjak i maslinovo ulje.

02

Prekrijte piletinu s napravljenom mješavinom, pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat minimalno.

03

Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i u pećnicu stavite posudu za pečenje u koju ste stavili piletinu s umakom. Pecite 30-45 min, povremeno promiješajte.

04

Kad je piletina pečena, izvadite i dekorirajte korijanderom. Servirati uz rižu.

podijeli

Proizvodi iz recepta