Piletina s tikvom i njokima

sastojci

  • 500 g muškatne tikve
  • 500 g pilećih prsa
  • 500 g njoka
  • 6 žlica creme fraiche
  • 50 g sira Grana Padano
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 5 stabljika mladog luka
  • sol
  • papar
  • 12 listova kadulje
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće. Listove kadulje usitnite, naribajte sir.

02

Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. pileća prsa narežite na kockice (možete koristiti i otkoštene pileće zabatke).

03

Na maslinovom ulju prepržite piletinu, izvadite ju iz tave na toplo mjesto.

04

Na preostalom ulju pirjajte mladi luk dok ne omekša, dodajte narezanu tikvu i listiće kadulje pa pirjajte 5 minuta. Vratite piletinu u tavu, posolite, popaprite i podlijte temeljcem te pirjajte 10tak minuta dok tikva malo ne omekša.

05

U kipućoj slanoj vodi skuhajte njoke, ocijedite ih i dodajte piletini. Pažljivo umiješajte 6 žlica crème fraîche i naribani sir.

podijeli

Proizvodi iz recepta