Piletina s povrćem i svježom tjesteninom

sastojci

  • 2 svježe paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 svježe mrkve
  • 0.5 glavice crvenog luka
  • 100 g svježih ili smrznutih mahuna
  • 2.5 cm đumbirova korijena
  • 50 g slanog kikirikija
  • 500 g pilećih prsa bez kože
  • 400 g svježih rezanaca
  • 2 žličice suncokretova ulja
  • 2 žličice sezamova ulja
  • 2 žlice sojina umaka
  • 2 žlice slatkog čili umaka
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Dobro operite papriku pa je narežite na tanke trakice. Ogulite mrkvu pa je nasijecite na dijagonalne ploške. Očistite pa narežite crveni luk i mahune a češnjak nasijeckajte na sitno. Ogulite pa narežite đumbir na tanke ploške. Operite piletinu pa je narežite na kockice.

02

U dubljoj tavi ili woku zagrijte suncokretovo i sezamovo ulje. Dodajte piletinu i pržite je 5 minuta dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tave pa na malo ulja prepržite češnjak i đumbir. Dodajte miješano povrće i pržite ga par minuta dok lagano ne omekša. Umiješajte slani kikiriki pa vratite piletinu u tavu s povrćem. Sve lagano promiješajte pa dodajte soja umak i slatki čili umak.

03

U međuvremenu kuhajte svježu tjesteninu par minuta pa je pomiješajte s  povrćem i piletinom. Posolite i popaprite po želji, pa poslužite u zdjelicama posuto sjeckanim mladim lukom, čilijem i peršinom..

podijeli

Proizvodi iz recepta