Piletina s porilukom

sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 75 ml vrhnja za kuhanje
  • kuskus
  • 2 manja poriluka
  • 4 režnja češnjaka
  • 4 žličice gorušice
  • ružmarin
  • 250 ml bijelog vina
  • 1 žlica senfa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U mužaru usitnite sjemenke gorušice u prah. Grančicu ružmarina očistite od tvrdih dijelova pa listiće sitno nasjeckajte. pileća prsa posolite, popaprite, dodajte ružmarin i gorušicu i dobro utrljajte. Prelijte maslinovim uljem i ostavite sa strane da se marinira.

02

Poriluk dobro operite i ukoso izrežite. Češnjak narežite na listiće. Na maslinovom ulju dobro prepržite pilećia prsa, dodajte poriluk i češnjak, podlijte bijelim vinom i pirjajte 20tak minuta na laganoj vatri.

03

200g kuskusa prelijte sa 200 ml kipuće vode i ostavite da nabubri. Piletinu izvadite na ugrijani tanjur, u umak dodajte vrhnje za kuhanje i 1 žlicu senfa. Pustite da provrije, vratite meso u umak i servirajte.

podijeli

Proizvodi iz recepta