Piletina s grožđem i crnim vinom

sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 200 g kuhane mješavine divlje riže
  • 1 glavica luka
  • 125 g crnog grožđa
  • 300 ml vode
  • 300 ml crnog vina
  • sol
  • papar

Za crveni pesto

  • 50 g sušenih rajčica iz ulja
  • 1 manja paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g grana padano
  • stručak bosiljka
  • 100 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Naribajte sir grana padano. Očistite 2 češnja češnjaka. Papriku očistite od sjemenki i usitnite. U blenderu (ili štapnim mikserom) izradite češnjak, listove bosiljka, rajčice, papriku, sir i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.

02

Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte.

03

Na maslinovom ulju prepržite pileća prsa, izvadite ih na topli tanjur. Na ostatku ulja prepržite luk, dodajte crveni pesto i podlijte vinom i vodom. Vratite pileća prsa u umak i ostavite da lagano vrije 15 minuta dok se tekućina malo ne reducira. Posolite i popaprite. U međuvremenu skuhajte mješavinu divlje riže (ili običnu). U umak dodajte očišćene bobe grožđa i servirajte s rižom.

podijeli

Proizvodi iz recepta