Piletina sa šparogama

sastojci

  • 1 pileća prsa
  • 300 g rajčica
  • stručak šparoga
  • svježi đumbir (2 cm)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • limun
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • bosiljak

Način pripreme

01

Pileća prsa narežite na trake.

02

Rajčice operite i prepolovite. Šparoge prepolovite - primite ih za donji dio i one će same puknuti na spoju tvrdog i mekšeg dijela. Donji tvrdi dio bacite, a ostavite gornje dijelove.

03

Češnjak očistite i narežite na ploške, mladi luk narežite ukoso. Odrežite otprilike 2 cm svježeg đumbira, ogulite ga i nasjeckajte. Naribajte koricu jednog limuna.

04

U posudi zakuhajte vodu. U kipućoj vodi kratko kuhajte šparoge, otprilike 3-4 minute. Izvadite ih i ocijedite.

05

Na jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje, popržite luk i đumbir, dodajte piletinu i pržite dok piletina ne porumeni. Ubacite šparoge i češnjak i pržite još otprilike 3 minute. Na kraju dodajte rajčice i limunovu koricu. Posipajte sa listovima bosiljka i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta