Pile s maslinama

sastojci

  • 1 pile
  • 6 fileta inćuna
  • 3 suhe rajčice iz ulja
  • 800 g pelata
  • masline kalamate
  • malo brašna
  • maslinovo ulje
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 grančice ružmarina
  • suhi lovor
  • 0.5 l crnog vina
  • sol, papar

Način pripreme

01

Pile izrežite na komade, posolite i popaprite. Režanj češnjaka očistite i zgnječite nožem. U zdjelu stavite piletinu češnjak, lovor ružmarin, zalijte crnim vinom i ostavite da se marinira najmanje jedan sat, a najbolje preko noći u hladnjaku.

02

2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte, a šaku maslina prerežite na pola.

03

Pećnicu zagrijte na 180°C.

04

ocijedite piletinu, posušite ju papirnatim ručnikom i uvaljajte u brašno. prepržite na vrućoj tavi na maslinovom ulju, izvadite u vatrostalnu posudu.

05

U istoj tavi popržite nasjeckani češnjak, inćune, masline i pelate.

06

Pustite da se krčka 5 minuta. Prelijte preko piletine, dodajte sušene rajčice i malo marinade. Pecite u pećnici oko sat i pol. 

07

Poslužite sa prepečenom ciabatom i salatom.

podijeli

Proizvodi iz recepta