Pileći bataci u umaku od rajčica

sastojci

  • 8 kom pilećih bataka
  • sol

Umak od rajčice

  • 600 g rajčice
  • 150 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 80 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 80 g korijena peršina
  • 600 g rajčice (šljivar, volovsko srce)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 2-3 grančice peršina

Način pripreme

01

Za umak od rajčice pirjajte sjeckani luk na maslinovom ulju 20 minuta, dodajte ploškice mrkve, celera i peršina, nastavite pirjati.

02

U međuvremenu rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kockice. Na pirjano povrće dodajte sitno sjeckani češnjak, kad zabijeli dodajte kockice rajčice, kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta, posolite.

03

Umak miksajte štapnim mikserom. pileće batake posolite i popecite u tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje i nastavite peći još 10 minuta na 180 °C. Prelijte batake umakom od rajčica i vratite u pećnicu još 1 – 2 minute.

04

Prije posluživanja pospite listićima peršina.

podijeli

Proizvodi iz recepta