Pileći bataci s gljivama

sastojci

  • 4 pileća batka sa zabatkom
  • 4 žlice ulja
  • 5 grančica svježeg timijana
  • 1 limun
  • 600 g gljiva (šampinjoni, lisičarke, vrganji...)
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

S piletine skinite kožicu, posolite i pospite paprom. U tavi zagrijte ulje i stavite meso pa ga zapecite sa svih strana.

02

Dodajte timijan, nakapajte limunom, smanjite vatru i poklopljeno pržite još 15 minuta.

03

Meso povremeno okrenite da se previše ne zapeče. Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mjesto.

04

Na ulje u tavi stavite protisnuti češnjak, zatim narezane gljive i pržite ih na jačoj vatri dok tekućina ne ispari. Potom dodajte vino, posolite i vratite piletinu u tavu i sve zajedno kratko kuhajte.

05

Poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta