Pileća prsa s bulgurom i voćem

sastojci

  • 600 g pilećih prsa (4 x 150 g)
  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 0.5 žličice mljevenog cimeta
  • 0.5 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 300 g bulgura
  • naribana korica 0.5 naranče
  • naribana korica 0.5 limuna
  • 125 g sušenih marelica
  • 80 g suhih grožđica
  • sok 1 naranče
  • 1 žlica svježih listova bosiljka
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

U donji lonac posude za kuhanje na pari zagrijte pileći temeljac. Dodajte mljeveni cimet, muškatni oraščić, sitno sjeckane sušene marelice, suhe grožđice i bulgur. pileća prsa bez kože dobro operite u hladnoj vodi pa ih stavite u gornju rešetkastu posudu iznad posude u kojoj je zakuhao temeljac s bulgurom. Prsa posolite, popaprite pa pospite naribanom koricom limuna i naranče. Lonac za kuhanje na pari poklopite pa sve zajedno kuhajte 10-15 minuta dok piletina ne bude dobro skuhana. Nakon toga uklonite rešetkasti lonac s pilećiim prsima a ako je potrebno kuhajte bulgur još nekoliko minuta. 

02

U kuhani bulgur umiješajte sok od 1 naranče na bulgur. Sve lagano pospite nasjecaknim listovima svježeg bosiljka i poslužite sa salatom od rukole ili potočarke. Dodatno začinite po želji.

podijeli

Proizvodi iz recepta