Pileća jetrica s mahunama

sastojci

  • 500 g pilećih jetrica
  • 3 ljutike
  • 1 žličica svježe ribanog đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 svježa zelena čili papričica
  • 5 žlica ulja od kikirikija
  • 100 g smrznutih mahuna
  • 1 žličica sitno mljevenog smeđeg šećera
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1 žlica suhog šerija
  • 250 g kus kusa ili sviježe zelene salate
  • limunova korica i sok od 0.5 limuna
  • 30 g maslaca
  • 0.5 žličice mljevene čili papričice
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Dobro operite pilećia jetrica pa ih očistite od svih žilica. Dobro ih posušite kuhinjskim papirom. Lagano ih posolite i popaprite. Ljutiku očistite pa narežite na tanke listiće. Očistite i naribajte korijen đumbira, a češnjak nasjeckajte na sitno. Iz svježe čili papričice izvadite sjemenke pa je narežite na tanke trakice.      

02

U dubljoj tavi ili woku jako zagrijte par žlica kikirikijeva ulja pa na naglo prepržite ljutiku. Dodajte đumbir, češnjak i čili papričicu pa sve dobro promiješajte. Pržite dok ne postane hrskavo pa izvadite rupičastom žlicom i odložite na kuhinjski papir. Na istoj masnoći popržite polovicu pilećiih jetrica po nekoliko minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lijepu smeđu boju a unutra ostanu sočne. Izvadite jetrica iz tave, dodajte još malo ulja pa prepržite ostatak pilećiih jetrica. Vratite prvi dio jetrica pa ubacite mahune i pržite par minuta. Dodajte na kraju šećer, šeri i aceto balsamico pa pržite još minutu dok se jetrica fino ne oblože slasnim umakom.     

03

U medjuvremenu zakuhajte vodu koliko je potrebno za kus-kus pa u nju umiješajte kus-kus i pustite da lagano upije vodu. Na kraju dodajte maslac, koricu i sok od polovice limuna i sve lagano promiješajte. Umjesto uz kus-kus jetrica možete poslužiti i na posteljici od zelene salate.

podijeli

Proizvodi iz recepta