Pikantni pileći složenac

sastojci

  • 8 manjih pilećih bataka bez kože
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 češnja sitno sjeckanog češnjaka
  • 1 jušna žlica maslinova ulja
  • 400 g polpe od rajčice
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica kurkume
  • 2 žličice tekućeg meda
  • 2.5 cm korjena svježeg đumbira
  • 100 g sušenih marelica
  • 200 g kus kusa
  • naribana korica i sok 1 limuna
  • svežanj svježeg peršina
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Način pripreme

01

S bataka skinite kožu i prepržite ih na zagrijanom ulju dok ne porumene.

02

Prebacite ih u vatrostalnu posudu te poklopite.

03

U zagrijanu tavu dodajte malo ulja te stavite dinstati narezani luk dok ne požuti.

04

umiješajte sitno sjeckani češnjak, rajčice, sve začine i med. Nakon 5 minuta dodajte marelice, posolite, popaprite i dobivenu smjesu stavite po piletini koju ste odložili.

05

Pećnicu zagrijte na 180°C te stavite 45 minuta peći poklopljenu piletinu.

06

Malo prije nego vam piletina bude gotova zakuhajte 250ml vode. U kipuću vodu stavite kus-kus na nekoliko minuta uz stalno miješanje. Ugasite vatru, te mu dodajte malo maslaca, limunovu koricu, sol i nasjeckani peršin.

07

Sve promiješajte i poslužite s pikantnim pilećim složencem.       

podijeli

Proizvodi iz recepta