Pečena svinjetina u pecivu

sastojci

  • 250 g pilećih jetrica
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 1 žlica nasjeckanih listova peršina
  • 2 srednje mrkve
  • 1 srednji krastavac
  • 0.25 manje glavice crvenog kupusa
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice vinskog octa
  • 250 g tanko rezanog svinjskog buta
  • 1 žlica slatkog čili umaka
  • 1 svježa čili papričica
  • 4 dugačka peciva
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Pileća jetrica dobro operite pa ih očistite od žilica i sitno narežite. Ogulite i nasjeckajte crveni luk. Mrkve i krastavac očistite pa ih narežite na tanke štapiće. Crveni kupus naribajte na ribež ili ga sitno narežite pa ga zajedno s narezanom mrkvom i krastavcem stavite u zdjelu. Zalijte s vinskim octom pa pospite šećerom i sve dobro posolite. Lagano rukom sve promiješajte pa ostavite sa strane.

02

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prodinstajte crveni luk. Kada je luk omekšao i dobio laganu smećkastu boju, dodajte mu nasjeckana pileća jetrica i usitnjene sjemenke korijandra pa pržite sve još pet minuta. Nakon toga smjesu izmiksajte u blenderu da dobijete finu paštetu od pilećiih jetrica.

03

Tanko rezane odreske svinjskog buta narežite na tanke trake. Pobrišite tavu u kojoj ste dinstali luk i jetrice pa dodajte žlicu ulja i na toj masnoći na naglo prepržite narezanu svinjetinu. Pred kraj dodajte slatki čili umak i sitno sjeckani svježi čili.

04

Peciva  prerežite na pola pa ih lagano prepecite na suhoj grill tavi. Unutrašnju stranu peciva premažite s pilećom paštetom. Na to stavite narezanu salatu od mrkve, krastavaca i crvenog kupusa. Prethodno je rukom malo iscjedite. Povrh svega stavite prepečenu svinjetinu i pospite s malo nasjeckanog peršina i svježe nasjeckanim čilijem. Uz ovo jelo se okrijepite hladnim craft pivom.

podijeli