Pečena pureća prsa s umakom od brusnica

sastojci

  • 1 pureća prsa s kožicom (oko 1.2 kg)
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice ulja
  • 2 žlice svježeg narančinog soka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2-3 grančice timijana
  • sol
  • papar
  • voda za podlijevanje

Za umak

  • 200 g suhih brusnica
  • 100 ml svježeg narančinog soka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 100 ml vode
  • 20 g šećera
  • 2 žlice ruma

Način pripreme

01

Pureća prsa očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom i stavite u lim (30x18 cm) s kožicom okrenutom prema gore.

02

Med pomiješajte s narančinim sokom pa time premažite kožicu. Prelijte ih uljem, pa u posudu za pečenje stavite očišćeni češnjak i grančice timijana.

03

Pecite oko 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C i ako je potrebno, povremeno podlijte vodom.

04

Meso je pečeno kad omekša i dobije zlatnosmeđu boju. Sve namirnice za umak kuhajte zajedno, poklopljene, 15-ak minuta na laganoj vatri. Umak poslužite uz pečena prsa.

podijeli

Proizvodi iz recepta