Pečena marinirana piletina s umakom od aceta

sastojci

  • 4 pileća filea
  • 50 g ljutog ketchupa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 60 g maslaca
  • sol
  • papar
  • 1 žlica poprženih sjemenki sezama

Za umak

  • 150 ml aceta balsamica
  • 75 g šećera

Način pripreme

01

Filee očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite i natrljajte crvenom paprikom. 

02

Stavite u vrećicu za zamrzavanje, dodajte ketchup i ulje pa vrećicu zatvorite i dobro rukama promiješajte da se filei dobro oblože ketchupom. 

03

Stavite u hladnjak na barem 1 – 2 sata. Piletinu izvadite i ocijedite od marinade. 

04

U tavu stavite maslac i stavite ju na najlaganiju moguću vatru. Kad se maslac otopio na njega stavite filee i pecite sa svake strane 15 – 20 minuta ili dok piletina ne dobije lijepu zlatnocrvenu boju. 

05

U manju posudu ulijte aceto, dodajte šećer i na laganoj vatri kuhajte miješajući dok se umak ne zgusne. Pečenu piletinu poslužite s umakom od aceta, posuto poprženim sezamom i prilogom po želji.

Ako ne volite kiselo, u umak od aceta slobodno dodajte još malo šećera.​

podijeli

Proizvodi iz recepta