Pečena govedina

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 1.2 kg središnjeg dijela goveđeg filea
  • 150 g senfa
  • 100 ml suncokretova ulja
  • sol, papar

Način pripreme

01

Meso očistite od masnoće i žilica, posolite, premažite senfom i začinite grubo mljevenim paprom. Zagrijte tavu, u vreloj tavi zagrijte ulje i zapecite meso sa svih strana da se zatvore pore. 

02

Prebacite meso u usku posudu za pečenje, prelijte sokom od pečenja iz tave i pecite u pećnici na 190 °C 15 – 25 minuta, ovisno o tome kako želite pečeno meso (slabo, srednje ili jako). Ostavite da se meso poslije pečenja stabilizira desetak minuta pa narežite i poslužite.

Meso prije pečenja marinirajte u mješavini maslinova ulja, senfa i začina.​

podijeli

Proizvodi iz recepta