
Pečena pureća prsa s umakom od brusnica
PT100M Min
sastojci
- 1 pureća prsa s kožicom (oko 1.2 kg)
- 2 žlice meda
- 3 žlice ulja
- 2 žlice svježeg narančinog soka
- 3 češnja češnjaka
- 2-3 grančice timijana
- sol
- papar
- voda za podlijevanje
Za umak
- 200 g suhih brusnica
- 100 ml svježeg narančinog soka
- 50 g smeđeg šećera
- 100 ml vode
- 20 g šećera
- 2 žlice ruma
Način pripreme
Pureća prsa očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom i stavite u lim (30x18 cm) s kožicom okrenutom prema gore.
Med pomiješajte s narančinim sokom pa time premažite kožicu. Prelijte ih uljem, pa u posudu za pečenje stavite očišćeni češnjak i grančice timijana.
Pecite oko 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C i ako je potrebno, povremeno podlijte vodom.
Meso je pečeno kad omekša i dobije zlatnosmeđu boju. Sve namirnice za umak kuhajte zajedno, poklopljene, 15-ak minuta na laganoj vatri. Umak poslužite uz pečena prsa.
Proizvodi iz recepta
