Paella sa piletinom, svinjetinom i škampima (kozicama)

sastojci

  • 500 g škampa ili većih kozica
  • 250 g pilećih prsa
  • 250 g svinjskog filea
  • 150 g svinjske sušene kobasice
  • 150 g mladog graška (može i smrznuti)
  • 1000 ml pilećeg temeljca
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 400 g riže Arborio za rižota
  • 200 g narezanih cherry rajčica
  • prstohvat sušenog šafrana
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Prvo zakuhajte pileći temeljac. Dobro operite i posušite škampe ili kozice. Narežite pileća prsa i svinjski file na srednje komade veličine zalogaja. Očistite i nasjeckajte češnjak i crveni luk. Operite i narežite cherry rajčice na pola. 

02

U većoj dubljoj posudi debljeg dna ili većem woku zagrijte maslinovo ulje. Lagano prepržite češnjak i crveni luk dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte škampe ili veće kozice pa ih par minuta pržite na ulju. Izvadite ih iz tave i stavite na toplo. Na istom ulju prepržite narezana pilećia prsa i svinjski file. Začinite po želji pa dodajte nasjeckane svinjske kobasice i cherry rajčice.

03

Uspite rižu pa je miješajte da se svako zrno dobro obloži masnoćom i lagano zacakli. Ulijte pileći temeljac pa malo pojačajte vatru da temeljac zavrije. Posolite po želji pa dodajte šafran i mljevenu crvenu papriku. Pustite da kuha 10 minuta pa dodajte mladi grašak i repove škampa ili kozica. Kuhajte paelju još 10 minuta na laganoj vatri. Poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta