sastojci

  • 800 g fileta oslića (može smrznutih)
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g sira
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 režnja češnjaka
  • vezica peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Način pripreme

01

Filete oslića uvaljajte u brašno i popržite u tavi na zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane. Poslažite filete u vatrostalnu posudu. Na zagrijano maslinovo ulje stavite usitnjeni češnjak i sjeckani peršin. Lagano prijajte par minuta pa dodajte bijelo vino. Zalijte s vrhnjem i kratko prokuhajte dok vino ne ishlapi.

02

Filete oslića prelijte toplim umakom, pospite naribanim sirom i zapecite filete 10 minuta u pećnici na 180oC dok se sir ne rastopi.

03

Poslužite uz slani kuhani krumpir posut sitno nasjeckanim peršinom.

podijeli

Proizvodi iz recepta