Musaka s patlidžanom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 3 patlidžana
  • 3 jaja
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g mljevene junetine
  • 100 g feta sira
  • 1 konzerva rajčice
  • 2 kisela vrhnja
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • timijan

Način pripreme

01

Patlidžan izrežite na tanke ploške, posolite i ostavite u cjedilu 30 minuta da se ocijede kako bi izgubili gorčinu. Dva češnja češnjaka narežite na tanke listiće, a dvije glavice luka sitni nasjeckajte.

02

Ugrijte tavu, dodajte maslinovo ulje i popržite prvo luk, dodajte češnjak i meso. Posolite i popaprite, dodajte konzervu rajčica i kuhajte dok se umak ne zgusne. Dodajte natrgane listiće timijana.

03

U zdjeli pomiješajte jaja i vrhnje. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem. Slažite po redu patlidžane, zatim meso i fetu. Tako redajte dok ne potrošite sve sastojke, a završite redom patlidžana. Prelijte smjesom jaja i vrhnja. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30 - 40 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta