Mesne okruglice s fetom

sastojci

  • 450 g mljevene junetine
  • 100 g fete
  • 1 jaje
  • 1 mala glavica ljubičastog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • svježi đumbir
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica slatke dimljene crvene paprike
  • 0.5 žličice soli
  • 800 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 čili
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 0.5 žličice mljevenog korijandera
  • 1 kora cimeta
  • 1 žličica šećera
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • listići badema
  • svježi nasjeckani peršin

Način pripreme

01

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, korijen đumbira duljine 1-2 cm, ogulite i naribajte na sitni ribež. Fetu narežite na kockice.

02

U zdjeli pomiješajte meso, luk, češnjak, jaje i začine. Oblikujte okruglice i u svaku stavite kockicu fete.

03

Luk i češnjak narežite na sitne kockice. Čili prepolovite, očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte.

04

U  tavi ugrijte maslinovo ulje i prepržite mesne okruglice sa svih strana. Na istom ulju pirjajte luk dok ne postane zlatno-smeđ. Dodajte češnjak, čili i začine. 

05

Umiješajte sjeckanu rajčicu, sol, papar i žličicu šećera (po potrebi). Pustite da proključa, smanjite vatru, dodajte okruglice, poklopite i pustite da se kuha 20tak minuta.

06

Poslužite sa kus-kusom, pospite sa svježe nasjeckanim peršinom i listićima badema.

podijeli

Proizvodi iz recepta