Marinirana svinjska rebarca

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 3 češnja češnjaka
  • 2.5 dcl bijelog vina
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice crvene mljevene paprike
  • 1 žličica majčine dušice
  • 0.5 kg luka
  • 0.5 kg mrkve
  • 0.5 kg krumpira
  • 1 tikvica
  • 1 žličica soli
  • papar

Način pripreme

01

Pripremiti marinadu - u vino dodati češnjak, sol, šećer, mljevenu papriku i majčinu dušicu. Dobro promiješati. Oprati rebarca, obrisati i prerezati na nekoliko komada. Rebra preliti marinadom, ostaviti da stoji što duže u hladnjaku.

02

Luk, krumpir i mrkvu izrezati na krupnije komade, rasporediti po protvanu uz rebra. Sve zajedno staviti peći u pećnicu na 200 stupnjeva, sat vremena. Na pola pečenja okrenuti rebra.

podijeli

Proizvodi iz recepta