Mahune s batatom i bundevom

sastojci

  • 1 hokaido bundeva
  • 1 veći batat
  • 400 g zelenih mahuna
  • 10 g đumbira
  • 1 čili
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.5 žličice kurkume
  • 0.5 žličice garam masale
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • sok od 0.5 limete
  • sol
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Ogulite češnjak i đumbir. U mužaru napravite pastu od češnjaka i đumbira (ako nemate mužar, sameljite u blenderu ili protisnite kroz prešu za češnjak). Čili očistite od sjemenki (ako volite ljuće možete ostaviti i sjemenke) i sitno nasjeckajte.

02

Batat i tikvu ogulite i narežite na kocke jednake veličine. Na maslinovom ulju prepržite sjemenke kumina, kurkumu i čili, dodajte batat i bundevu te pržite 2 minute. Umiješajte pastu od češnjaka i đumbira, dodajte mahune (ne trebate ih odmrzavati ako koristite smrznute), podlijte s malo vode i pirjajte desetak minuta dok batat i bundeva ne omekšaju. Na kraju dodajte sok od 1/2 limete i garam masalu. 

podijeli

Proizvodi iz recepta