sastojci

  • 600 g liganja
  • 400 g rajčica
  • 400 g tikvica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 2-3 grančice peršina
  • 1 ljuta papričica
  • sol

Način pripreme

01

Lignje očistite, razrežite s obje strane, ogulite kožicu i kratko popržite na malo maslinovog ulja (1 minutu), posolite.

02

Rajčice i tikvice operite i narežite na ploške. U posudu za pečenje slažite ploške rajčica, na njih dodajte plošku, dvije tikvica, zatim stavite lignje, pokapajte uljem i zapecite u pećnici na 200 °C 5 – 6 minuta.

03

Sitno sjeckajte češnjak, peršin i po želji ljutu papričicu, izmiješajte, pa dodajte  na lignje, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.

Kod pečenja liganja morate biti oprezni, predugim pečenjem na srednjoj vatri, ostat će žilave. ​

podijeli

Proizvodi iz recepta