Knedle sa špekom na dinstanom zelju

sastojci

  • 500 g naribanog kiselog kupusa
  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 žemlje
  • 175 ml mlijeka
  • 20 g maslaca
  • 3 jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Žemlje narežite na kockice, stavite na pleh i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C kako bi kockice žemlje postale hrskave.

02

Sitno nasjeckani crveni luk popirjajte u tavi na maslacu pa mu dodajte narezanu pancetu i kuhani vrat.

03

U veću zdjelu stavite prepečene kockice žemlje, dodajte mlijeko, razmućena jaja, papar, sol, peršin i rashlađenu pancetu, vratinu i luk. umiješajte i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte. Od dobivene smjese oblikujte knedle pa ih stavite u hladnjak.

04

Sada možete pripremiti dinstano zelje. U dovoljno dubokoj posudi zagrijte ulje ili svinjsku mast pa prepržite nasjeckani crveni luk. Kada luk zažuti dodajte isprano kiselo zelje, lovorov list i žličicu šećera. Dinstajte poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta uz povremeno podlijevanje vodom.

05

Dok dinstate zelje, u drugoj dubljoj posudi stavite zavriti vodu koju ste prethodno posolili. U kipuću vodu stavite knedle sa špekom i kuhajte cca 10 minuta. Poslužite toplo posuto sjeckanim peršinom.

podijeli

Proizvodi iz recepta