Kineska tjestenina sa slatko-kiselom svinjetinom

sastojci

  • 250 g svinjskog odreska narezanog na tanke trake
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice blagog sojina umaka
  • 2 žlice slatkog chilly umaka
  • 1 žlica sitno mljevenog smeđeg šećera
  • 1 žlica rižinog vinskog octa
  • 2 žličice ribanog svježeg đumbira
  • 1 crvena svježa paprika
  • 350 g sušene tanke kineske tjestenine
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Pomiješajte sojin i chilly umak, šećer i rižin ocat te prelijte meso u dubljoj zdjeli. Dobro ga promiješajte pa ostavite pokriveno da se marinira 20 minuta na sobnoj temperaturi.

02

U dubljoj tavi ili woku dobro zagrijte polovicu ulja. Dodajte svinjetinu koju ste prethodno dobro ocijedili od marinade koju sačuvajte za poslije.

03

Pržite meso nekoliko minuta dok ne omekša pa ga izvadite rupičastom žlicom.

04

Dodajte u tavu ostatak ulja i nakon što se zagrijalo dodajte sitno sjeckani crveni luk, češnjak, naribani đumbir i narezanu crvenu papriku. Pržite povrće par minuta pa mu dodajte meso koje ste izvadili i ostatak marinade. Protresite tavu da se okusi dobro prožmu.

05

Sa strane zavrijte vodu i stavite kinesku suhu tjesteninu da se kuha 5 minuta. Kad je skoro kuhana, ocijedite je i pomiješajte s mesom i povrćem.

06

Ukrasite narezanim perima mladog luka, popaprite i poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta