Junetina u azijskom stilu

sastojci

  • 200 g mljevene junetine
  • korijen đumbira dug 5 cm
  • zelena salata
  • rotkvice
  • 150 g smeđih azijskih rezanaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 1 mrkva
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica nesoljenog kikirikija
  • sjemenke sezama
  • sezamovo ulje
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 žlica soja sosa
  • 2 limete
  • 1 crveni čili

Način pripreme

01

Iscijedite sok od 2 limete. Đumbir i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Za preljev zgnječite u mužaru pola količine češnjaka i đumbira, dodajte sok od limete i soja sos, promiješajte.

02

Mladi luk očistite, odstranite višak zelenih pera i narežite ga ukoso. Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice. Rotkvice narežite na tanke ploške.

03

Na suhoj tavi prepržite sezam i kikiriki koji zgnječite u mužaru.

04

U tavi ugrijte žlicu sezamovog ulja, dodajte zvjezdasti anis i popržite meso. Dodajte med, ostatak količine češnjaka i đumbira, posolite, dodajte dio mrkve i pržite 5-10 minuta dok sastojci ne postanu hrskavi i zlatno žuti.

05

Čili narežite na ploške. 

06

Na tanjur za serviranje stavite salatu i skuhane rezance, pospite hrskavom junetinom, lukom, rotkvicama, čilijem, kikirikijem, preljevom od soka limete i soja sosa i na kraju prženim sezamom.

podijeli

Proizvodi iz recepta