Juneći kotleti u umaku od šampinjona

sastojci

  • 4 juneća kotleta
  • 25 dag šampinjona
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 0.03 l kvalitetnog konjaka
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 100 g maslaca
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Kotlete malo natucite batom za meso pa ih posolite i popaprite. Lagano ih uvaljate u brašno pa naglo ispržite na zagrijanom maslacu s jedne i druge strane da lijepo porumene. Zatim ih izvadite iz tave i držite na toplom.

02

U tavu dodajte još malo maslaca pa popržite sitno sjeckani luk, dodajte nasjeckani ili zgnječeni češnjak i očišćene i na listiće narezane šampinjone. Sve posolite, popaprite i pirjajte oko 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodajte konjak pa pojačajte vatru da alkohol ispari a ostanu samo božanstvena aroma konjaka. Smanjite vatru pa pirjajte još 1-2 minute. Umiješajte slatko vrhnje i nasjeckani peršinov list.

03

U dubljoj posudi zakuhajte posoljenu vodu pa skuhajte tjesteninu (uske rezance Tagliatelle). U plitku zdjelu složite pržene kotlete i prelijte pirjanim šampinjonima. Poslužite uz tjesteninu i zelenu salatu.

podijeli

Proizvodi iz recepta