Ječam s kozicama

sastojci

  • 350 g kozica
  • 200 g ječma
  • 400 g cherry rajčica iz konzerve
  • 4 mlada luka
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 50 g sira Grana Padano
  • 50 ml aceta balsamica
  • maslinovo ulje
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • papar
  • stručak bosiljka

Način pripreme

01

Odvojite listove bosiljka od stabljika i sitno ih nasjeckajte. Mladi luk narežite na kolutiće.

02

Na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak u prahu, dodajte ječam, rajčicu (ako želite možete dodati i svježe rajčice), aceto balsamico i bosiljak. Posolite, popaprite, podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte 15tak minuta.

03

Dodajte smrznute kozice i kuhajte još 10 minuta.

04

Kad je jelo gotovo, naribajte otprilike 50 g sira grana padano i promiješajte.

podijeli

Proizvodi iz recepta