Hrskavo povrće sa indijskim oraščićima i slatkim čili umakom

sastojci

  • 300 g šampinjona
  • 1 manja glavica mladog kelja
  • 1 manja glavica karfiola
  • 2 srednje mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 1 svježa čili papričica
  • 2 mlada luka
  • 50 g indijskih oraščića
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 cm đumbirova korjena
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 3 žlice ulja od kikirikija
  • 2 žlice rižina vina
  • 1 žlica sojina umaka
  • 1 žlica slatkog čili umaka
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Dobro očistite šampinjone pa ih narežite na veće komade i uvaljajte u kukuruzno brašno. Odložite sa strane dok ne pripremite ostalo povrće. Mrkvu narežite na ploške a karfiolu odvojite cvjetove. Crvenu papriku očistite pa je narežite na kockice. Kelj narežite na trakice a češnjak i đumbir na listiće. Čili papričicu i mladi luk narežite na tanke ploškice. Indijske oraščiće prepržite na suhoj tavi.          

02

U dubljoj tavi ili woku jako zagrijte kikirikijevo ulje. Dodajte nasjeckani češnjak, đumbir i čili papričicu. Brzo promiješajte pa dodajte narezano povrće. Pecite povrće nekoliko minuta dok lagano ne omekša. Posolite, popaprite pa dodajte sojin umak, rižino vino i slatki čili umak. Pržite sve još par minuta dok vam se umak ne zgusne. Na kraju umiješajte mladi luk i prepržene indijske oraščiće. Sve još jednom dobro promiješajte pa poslužite toplo uz kuhanu rižu ili kuhane kineske rezance.

podijeli

Proizvodi iz recepta