Gibanica s puretinom i tikvicama
sastojci
- 3 kore za savijače
- 100 g omekšalog maslaca
- 600 g purećeg filea
- 40 ml ulja
- 300 g tikvica
- 400 g svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 300 g rajčice
- 200 g gauda sira
- sol
- listići svježeg bosiljka
Način pripreme
Puretinu narežite na male kockice, posolite i pirjajte na ulju. Tikvice naribajte, rajčice narežite na tanke ploške, gaudu naribajte. Spojite puretinu i tikvice, dodajte jaja i svježi sir, posolite, promiješajte. Posudu za pečenje premažite maslacem, na dno stavite tri lista tijesta za savijače, svaki premažite maslacem. Na kore stavite mješavinu puretine, tikvica i sira, poravnajte, poslažite kolute rajčice, stavite u pećnicu na 180 °C 10 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite ribanom gaudom, vratite u pećnicu da se sir zapeče. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.
Ako naribane tikvice puste previše soka, slobodno višak ocijedite prije nego pomiješate s puretinom.