sastojci

  • 3 kore za savijače
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 600 g purećeg filea
  • 40 ml ulja
  • 300 g tikvica
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 300 g rajčice
  • 200 g gauda sira
  • sol
  • listići svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Puretinu narežite na male kockice, posolite i pirjajte na ulju. Tikvice naribajte, rajčice narežite na tanke ploške, gaudu naribajte. Spojite puretinu i tikvice, dodajte jaja i svježi sir, posolite, promiješajte. Posudu za pečenje premažite maslacem, na dno stavite tri lista tijesta za savijače, svaki premažite maslacem. Na kore stavite mješavinu puretine, tikvica i sira, poravnajte, poslažite kolute rajčice, stavite u pećnicu na 180 °C 10 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite ribanom gaudom, vratite u pećnicu da se sir zapeče. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.

Ako naribane tikvice puste previše soka, slobodno višak ocijedite prije nego pomiješate s puretinom.

podijeli