Domaći bečki odrezak s krumpirom (Wiener Schnitzel)

sastojci

  • 4 teleća odreska (800 g)
  • 800 g manjih mladih krumpira
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 200 g krušnih mrvica
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • papar
  • ulje za pečenje
  • 1 limun za posluživanje

Način pripreme

01

U posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje stavite dobro očišćeni neoguljeni krumpir prerezan popola. Posolite ga, popaprite, prelijte uljem i dobro izmiješajte. Pecite ga oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C, odnosno dok ne postane hrskav.

02

Odreske lagano potucite batom za meso da postanu tanki, a zatim ih posolite i popaprite. Jaja razmutite i malo posolite. Odreske jedan po jedan uvaljajte u brašno, umočite u jaja, a potom u krušne mrvice. Stavite na umjereno zagrijano duboko ulje. Pržite s obje strane do zlatno smeđe boje. Gotove odreske izvadite na upijajući papir da upije višak masnoće.

podijeli