Domaća tjestenina s avokadom i sjemenkama nara

sastojci

  • 350 g domaće tjestenine (uski rezanci)
  • 1 zreli avokado
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 100 g parmezana
  • sok i korica od 0.5 limuna
  • 1 žlica narezanih listova svježeg bosiljka
  • 1 žlica narezanih listova svježeg peršina
  • sjemenke od 1 svježeg nara
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Kod biranja avokada pazite da izaberete što mekši i zreliji. Prerežite avokado na pola pa ga ogulite i narežite na kockice. Stavite ga u posudu pa mu dodajte oguljeni i protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina i bosiljka (ostavite dio za dekoraciju), sok od 1/2 limuna, sol papar i 1 dcl maslinova ulja. Sve usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte parmezan i koricu limuna pa sve lagano promiješajte. Odložite sa strane pa skuhajte tjesteninu.

02

U dublji lonac stavite zakuhati slanu vodu pa skuhajte domaću tjesteninu da bude “al dente”. Dobro je ocijedite pa vratite u lonac u kojem se kuhala. Dodajte umak od avokada i sve dobro promiješajte da se poveže i da se tjestenina dobro obloži umakom. Poslužite na tanjuru posuto sa sjemenkama nara, naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim bosiljkom.

podijeli

Proizvodi iz recepta