Chilli con carne

sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 stabljike celera listaša
  • 2 crvene svježe paprike
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žližica crvene slatke paprike
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 800 g konzervirane nasjeckane rajčice
  • 500 g crvenog graha iz konzerve
  • 1 žlica listova svježeg korijandra
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 400 g riže basmati
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Za početak pripremite sve namirnice. Na sitno narežite crveni luk, celer i češnjak. Crvene paprike očistite od koštica pa ih narežite na kockice. Meso stavite u veću zdjelu i malo ga razrahlite.

02

Na srednje jakom plamenu u dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite nasjeckano povrće. Pospite s čilijem i kuminom, posolite, popaprite pa sve lagano promiješajte. Pirjajte uz povremeno mješanje 10 minuta dok povrće ne omekša. Polako dodajte mljeveno meso i dinstajte ga dok se grudice mesa ne razdvoje. Dodajte nasjeckanu rajčicu i grah pa sve lagano promiješajte. Možete sada dodati 2 dcl vode (ili mesnog temeljca), sitno nasjeckani korijandar i aceto balsamico.       

03

Kad je Chilli con carne zakuhao smanjite vatru i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri 60 minuta. Svako malo promiješajte kako se Chilli ne bi primio za dno posude. Kad je jelo gotovo u njega umiješajte natrgane listove svježeg korijandra. Jelo možete poslužiti s kuhanom rižom i laganim umakom od jogurta.

podijeli

Proizvodi iz recepta