Brudet od srdela

sastojci

  • 1 kg svježih srdela
  • 3 glavice crvenog luka
  • 5 režanja češnjaka
  • 1 veći poriluk
  • 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica listova svježeg timijana
  • 1 žličica listova svježeg bosiljka
  • 2 dcl suhog bijelog vina
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 dcl maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Očistite svježe srdele. Nasjeckajte crveni luk, poriluk, češnjak, peršin, timijan i bosiljak.     

02

U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu zažutite narezani crveni luk i poriluk. Nakon toga dodajte očišćene srdele pa ih lagano pirjajte na preprženom luku i poriluku.

03

U lonac dodajte nasjeckani češnjak, listove svježeg peršina, bosiljka i timijana. Pržite sve nekoliko minuta pa dodajte vino, nasjeckanu rajčicu iz konzerve, sol i svježe mljeveni papar. Pojačajte vatru da sve lagano zakuha pa dodajte vinski ocat. Poklopite lonac pa kuhajte sve još 20 minuta uz povremeno protresanje. Brudet nemojte nikada miješati nego samo lagano protresite lonac kako vam se riba ne bi raspala. Poslužite toplo uz kuhanu palentu ili kuhani krumpir preliveno s malo maslinova ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta