sastojci

  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • 800 g krumpira
  • 500 g brokule
  • 1 jaje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 mrkve
  • 150 g sira (gauda)
  • slatka mljevena paprika
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Način pripreme

01

Krumpir ogulite i naribajte pa ga pomiješajte s vrhnjem i jajem. Posolite i poparite.

02

Na ulju popržite sitno sjeckani luk, sitno sjeckanu mrkvu i čvrsti dio brokule (stabljika)

03

Na to dodajte mljeveno juneće meso, posolite, popaprite i dodajte malo mljevene crvene paprike. Sve kratko popržite dok ne ispari tekućina a meso se lagano počne razdvajati.

04

Cvjetove brokule kratko prokuhajte u malo vode tek da malo omekšaju.

05

U posudu za pečenje složite prvo smjesu s naribanim krumpirom, poredajte cvjetove brokule, pa posložite dinstano mljeveno meso s povrćem i na kraju na sve to naribajte sir.

06

Pecite na 180°C oko 30 minuta dok se sve lijepo ne zapeče. Poslužite s naribanim parmezanom.

podijeli

Proizvodi iz recepta