Arbun u škartocu

sastojci

  • 4 arbuna (svaki oko 350 g)
  • 40 g kapara
  • nekoliko grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 limeta
  • masni papir za škartoc

Način pripreme

01

Ribu očistite od ljuski, odstranite joj drob i škrge, odvojite glavu i posolite je iznutra i izvana. Izrežite papir u obliku kvadrata i oblikujte škartoc.

02

Ribu položite na masni papir, u nju stavite grančicu ružmarina, malo ulja i malo vina, prelijte je s malo vina i ulja, nasjeckanim ružmarinom i sitno nasjeckanim češnjakom, dodajte kapare, preklopite papir, zavijte rubove i pecite 12 minuta na 180 °C.

03

Nakon 12 minuta izvadite ribu, otvorite škartoc i vratite ribu u pećnicu i pecite još 4 minute na 200 °C. Poslužite uz grančicu svježeg ružmarina, pokapajte maslinovim uljem i, po želji, dodajte krišku limete.

Za izradu škartoca možete masni papir izrezati u oblik kvadrata pa ga preklopiti da dobijete škartoc u obliku trokuta ili papir izrežite u oblik kruga pa će škartoc biti polukružan kad ga preklopite.

podijeli

Proizvodi iz recepta