Torta s čokoladom i malinama

sastojci

  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žličica instant kave
  • 120 g glatkog brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • 30 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g malina (zamrznutih)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g svježih malina za ukrašavanje

Način pripreme

01

Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto umutite. 

02

Dodajte jedno po jedno jaje, uz miješanje, zatim vanilin šećer, kavu rastopljenu u 3 žlice tople vode i mlijeko. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s mljevenim bademima, kakaom i praškom za pecivo. 

03

Zamrznute maline lagano lopaticom umiješajte u smjesu pa je izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta. 

04

Pečeni kolač hladite 30 minuta u kalupu, a zatim izvadite na rešetku da se ohladi do kraja. 

05

Čokoladu natrgajte na kockice i stavite u metalnu posudu. Prelijte je vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja. Miješajte da se čokolada otopi i kad postane gusta, nanesite na tortu. 

06

Tortu držite u hladnjaku do posluživanja. Neposredno prije posluživanja ukrasite je malinama.

Maline nemojte odmrzavati, nego ih samo razdvojite i takve upotrijebite.​

podijeli

Proizvodi iz recepta