sastojci

  • 10 jaja
  • 1 kg sira mascarpone
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml kave
  • 40 ml amaretta Disaronno
  • 400 g piškota
  • 20 g kakaa u prahu
  • 100 ml mlijeka
  • 2 lista želatine
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Na pari pjenasto tucite žumanjke, mlijeko, šećer i vanilin šećer do 82 °C. Maknite s vatre pa dodajte prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu. Miješajte da se želatina dobro otopi pa ohladite na sobnu temperaturu. Dobivenu kremu postupno umiješajte u sir mascarpone.

02

Bjelanjke i prstohvat soli tucite u čvrsti snijeg pa ga gumenom lopaticom rahlo umiješajte u kremu.

03

Skuhajte kavu (espresso ili nescafe) i dodajte amaretto pa umačite piškote i slažite ih na dno kalupa za tortu. Premažite kremom, zatim slažite piškote kao ogradicu. Stavite namočene piškote na kremu, a po njima tanki sloj kreme, a po njoj opet piškote. Preostalu kremu stavite u slastičarsku vrećicu i špricajte kuglice kreme na piškote. Stavite u hladnjak na 6 sati da se torta  dobro stegne. Prije posluživanja maknite kalup i pospite kakaom u prahu.

Da se ne bi stvorile grudice u kremi, žumanjke umiješajte u mascarpone, a ne obrnuto.​

podijeli

Proizvodi iz recepta