Tart s bijelom čokoladom

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

Prhka podloga

  • 250 g oštrog brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice kakao praha

Krema

  • 300 g bijele čokolade
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 2.5 dl mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica vode
  • 1 šlag fix

Glazura

  • 150 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca

Način pripreme

01

Zamijesite prhko tijesto od navedenih sastojaka, oblikujte ga u kuglu, zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odstoji 30 minuta.

02

Tijesto razvaljajte u oblik kalupa, kalup pobrašnite i prebacite tijesto u kalup. Izbodite ga vilicom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 15 - 20 minuta, i ohladite.

03

Na pari rastopite bijelu čokoladu sa 5 žlica vode i maknite s vatre.

04

Skuhajte puding tako da od 2,5 dl mlijeka oduzmete 5 žlica i pomiješate s prahom za puding pa tu smjesu polako dodate u ostatak mlijeka kada zavri, miješajući da se ne zgruda, 1 - 2 minute, pa ga maknete s vatre i ohladite.

05

Otopljenu čokoladu i puding dobro promiješajte ručnim mikserom da dobijete glatku smjesu. Slatko vrhnje izmiksajte sa šlag fixom, dodajte u smjesu od čokolade i pudinga i sve dobro izmiješajte. Kremu izlijte u kalup i stavite u hladnjak da se hladi 4 - 6 sati.

06

Otopite na laganoj vatri tamnu čokoladu i maslac, ostavite da se hladi 10-ak minuta pa time ukrasite tart.

podijeli

Proizvodi iz recepta