Tart od pistacija i malina

Ukupno trajanje
70
Min
min

sastojci

Tart

  • 300 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna

Frangipane od pistacija

  • 200 g pistacija
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 3 bourbon vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 400 g malina

Način pripreme

01

Od svih sastojaka zamijesite tijesto. U multipraktiku izmiksajte 200 g pistacija i 200 g šećera da dobijete pastu.

02

Zatim 200 g maslaca sobne temperature i 3 bourbon vanilin šećera miješajte mikserom. Smjesu pistacija dodajte u smjesu maslaca, zatim dodajte jedno po jedno jaje, a potom sve izmiješajte.

03

Tijesto razvaljajte i položite u kalup, preko njega nanesite smjesu od pistacija (frangipane). Pecite na 160 °C 25 minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite na sobnu temperaturu i prije posluživanja po njemu posložite svježe maline.

podijeli

Proizvodi iz recepta